2013 a digitális átállás éve Magyarországon, mely két lépésben az év végéig teljes mértékben meg fog valósulni. A digitális átállás azt jelenti, hogy a hagyományos analóg TV adókat le fogják kapcsolni és helyüket a korszerű földi digitális sugárzás (DVB-T) veszi át. A digitális átállás elsősorban azokat érinti, akik hétvégi házukban, lakásukban tető, vagy szoba antennával nézték eddig a három analóg TV csatornát (m1, RTL Klub, TV2).

 

A földi digitális sugárzás bőségesebb műsorválasztékú, előfizethető, kódolt műsorcsomagokat is tartalmaz. Ez érdekelheti mindazokat, akiknek nincs, vagy nem lehetett valamely kábel, vagy műholdas műsorszolgáltatóknál előfizetésük. A földi digitális műsorcsomagok eléréséhez csak egy előfizetői kártyát kell megvásárolni, és az bármely - a kereskedelmi forgalomban kapható kártyafogadós dekóderben működik .

A digitális átállásról:

A dekóderek két fajtája létezik:

Kártya fogadós dekóder, mely alkalmas a kódolt, előfizethető műsorcsomagok vételére is:

     Típustól függően már 11.000 Ft -tól
Kedvezőbb árfekvésű kártyafogadó nélküli dekóder, mely csak a szabadon fogható csatornák vételére alkalmas:
     Típustól függően már 8.500 Ft -tól
 
A WayteQ HD-95RF a legrégebbi, csak antenna bemenettel (RF) rendelkező TV-készülékhez is csatlakoztatható.

A WayteQ HD-95RF tökéletes megoldás földi digitális adások vételéhez és rögzítéséhez, valamint kedvenc multimédia állományaink visszajátszásához. Élvezze a digitális HD-TV adásokat, filmeket, zenéket és fotókat!

 

Földfelszíni digitális TV és Rádió vevő

A HD-95RF segítségével a 7 népszerű, előfizetési díj nélkül fogható digitális tévécsatorna nézhető, melyeket nagyfelbontású HD és hagyományos SD minőségben sugároznak az ország szinte teljes területén. Mindemellett további 4 rádiócsatorna vételére is van lehetőség.

 

 

Ezen tévé-, és rádiócsatornák:

A kedvenc csatornák külön listába rendezhetők, így azok könnyebben elérhetők. Lehetőség van a programok eredeti sorrendjén változtatni, vagy a programok közül nem kívántakat letiltani.

 

Felvétel TV adásból (PVR)

 

A csatlakoztatott USB meghajtóra (PenDrive, HDD) a kiválasztott TV adásból könnyedén, egy gombnyomással is készíthetünk azonnali felvételt, de természetesen lehetőségünk van előre beállított, időzítet felvételek elkészítésére is.

 

 

 

Elektronikus műsorújság (EPG) és Teletext

 

Az elektronikus műsorújság segítségével 7 napra előre megnézhető milyen adások lesznek elérhetőek. Könnyedén kiválasztható az adott műsor, melyet nézni vagy rögzíteni szeretne.

 

 

 

Médialejátszás

 

Külső tárolóhelyről nemcsak a tv-ből felvett műsorok, hanem számtalan formátumú, akár nagy felbontású video, kép, zene lejátszható. Így a készülék médialejátszóként is használható. Rendkívül széles a lejátszható fájltípusok listája, melyet a HD-95RF támogat. Nincs más teendő csak egy külső USB eszköz csatlakoztatása és mehet a lejátszás.

 

Video formátumok: TS (MPEG 1/2, H.264); MPG, MPEG, DAT, VOB (MPEG 1/2); AVI, MKV, MP4, MOV, 3GP (MPEG 1/2/4, H.264, XVID); FLV (H.264, MPEG4-FLV1, XVID) 

Képformátumok: JPEG, JPG, BMP, PNG, GIF

Zene lejátszás: MPEG 1/2, MP3, AAC

 

Csatlakozások

 

A set-top box modern TV-készülékekre csatlakoztatható a HDMI csatlakozásán keresztül, régebbi készülékekhez pedig a hagyományos Scart vagy RF csatlakozás használható. Ezen felül digitális hangkimenet, valamint antenna be és kimenet található a készüléken.